Tech

Ha tombol a hőség, hűsít a WindFree™

A csillagászati nyár beköszöntével egyre nagyobb a forróság, nemcsak az utcákon, de a lakás belső tereiben is, erre pedig érdemes időben felkészülni, hiszen a szezon egyik legkellemesebb élménye a kinti hőségből megérkezni a hűsítő otthonunkba. A légkondicionáló a háztartás egyik legfontosabb készülékévé válik a nyári hónapokban, ezért különösen fontos az igényeinkhez legmegfelelőbb eszközt választani. A Samsung WindFree technológia kellemesen hűsítő levegőt és kényelmet hoz el a felhasználók otthonába, miközben szem előtt tartja az egyéni preferenciákat és a környezeti tényezőket is.

Ne kapj huzatot!

Bár napjainkban egyre többen használnak légkondicionálókat otthonukban, a koszos, huzatos levegőt kibocsátó klímaberendezések veszélyeit sokan csak egy komolyabb légúti megbetegedést követően ismerik meg igazán. A WindFree Cooling™ huzatmentes hűtési technológiával[1] a légkondicionáló készülék folyamatos légáramlást és egyenletes levegőjárást biztosít, ezáltal a felhasználóknak még az éjszakai órákban sem kell tartanunk a légkondicionálók által okozott megfázástól.

Spórolj az energiáddal!

Nemcsak akkor fontos kikapcsolni a légkondit, amikor elmegyünk dolgozni vagy nyaralni, hanem akkor is, ha csak éppen a szomszéd szobában tartózkodunk, és szeretnénk elkerülni a magas energiaköltségeket. A Samsung WindFree technológia egyik jövőbemutató vonása, hogy mozgásérzékelő technológiája[2] érzékeli a felhasználó jelenlétét, és ahhoz igazítja az energiafelhasználás mértékét, ezzel pedig a villanyszámlák összegét is csökkentheti. A funkció önállóan szabályozza a légkondicionálót, ugyanis amennyiben 20 percig nem érzékel mozgást, automatikusan vált át energiatakarékos üzemmódra, így a felhasználónak sem kell azzal a kérdéssel foglalkoznia, hogy érdemes bekapcsolva hagynia vagy inkább kikapcsolnia az eszközt. A légkondicionáló pedig nemcsak automatikusan vált át energiatakarékos üzemmódra, hanem amennyiben újra mozgást érzékel, visszatér eredeti állapotába. Az energiahatékony funkciót a készülék Digital Invester Boost technológiája szolgáltatja, amely hozzájárulhat az energiafelhasználás csökkentéséhez.

Ahogyan te szereted…

Amennyi felhasználó, annyiféle szokás – mindenki máshogyan érzékeli a hideget és a meleget, azonban erre a legtöbb legkondicionáló nincs tekintettel. Egy nyári zápor után csuromvizesen hazaérkezni például teljesen más érzés, mint a forró szárazságból belépni a nappalinkba. A WindFree™ légkondicionálók AI Auto Comfort funkciója[3] egyszerre veszi figyelembe a felhasználói igényeket, a használati szokásokat, a szoba körülményeit, valamint az időjárási körülményeket is, ezáltal pedig automatizált beállításokat hoz létre a készülék, és optimális hőmérsékletű otthon várja a felhasználót minden körülmények között.

Tiszta a levegő!

A napsütéses nyári délutánok pillanataiban a takarítás helyett szívesebben töltjük az időt egy koncerten, valamilyen szórakozóhelyen vagy a medence partján. A beltéri levegő esetében azonban nemcsak a kellemes hőérzet, hanem annak tisztasága is elsődleges szempont. A meleg időjárás könnyen kedvét szegi mindennemű takarításnak, hiszen a munka során is kimelegedünk. A Tri-Care szűrővel[4] ellátott WindFree™ légkondicionálók úgy gondoskodnak a minőségi levegőről, hogy mindeközben egyfajta takarítási funkciót is ellátnak: a tripla rétegű, nagy sűrűségű szűrő összegyűjti a finom porszemeket, a szövetrostokat és a levedlett állatszőröket, így kevesebb baktérium kering a nappalinkban vagy éppen a hálószobánkban. Ez a szűrő kifejezetten megkönnyítheti az allergiások életét is, akik az allergiaszezon idején gyakran saját otthonukban sincsenek biztonságban a szennyezett levegő ártalmaitól.

Tervezd meg okosan a hűsölést!

Az otthoni falakra tűző erős nyári napsugarak zárt ablakokon keresztül is képesek több fokkal emelni lakásunk hőmérsékletét. A meleg időjárás hatására fáradékonyabbá, ingerültebbé válhatunk, ezért a megfelelő otthoni hőmérséklet a pihenés egyik elengedhetetlen eszközévé válik. A Samsung SmartThings[5] összekapcsolt ökoszisztémáját úgy alkották meg a fejlesztők, hogy párosítható legyen más kompatibilis otthoni okoseszközzel is, így a felhasználók akár már a hazaindulás pillanatában, bevásárlás közben beállíthatják a kellemes, otthoni hőmérsékletet, saját, személyre szabott igényeik alapján.

A WindFree légkondicionálókról további információ érhető el a Samsung weboldalán.