ECO-GREENNEWS

Íme, már nálunk is kaphatók a kínai BYD elektromos autók – avagy itt a kínai Tesla

A kínai BYD járműgyártó elindítja tiszta elektromos kocsijai forgalmazását Magyarországon, a kelet-közép-európai régióban első alkalommal.

A kínai BYD autókat már le lehet foglalni, terjesztésüket pedig két helyi közreműködő vállalat végzi: a Wallis Motor és a Duna Autó, ez utóbbi új bemutatóteret is kiépített. Az elképzelések alapján 2 éven belül minimum 20 boltból álló rendszert hoznak létre.

Michael Shu, a BYD Europe vezető menedzsere a tájékoztatás alapján kiemelte: a vállalat számára kiemelkedő fontosságú, hogy most Magyarországon elektromos autóik hivatalosan is hozzáférhetőek.

A BYD hosszú ideje van jelen Magyarországon a helyi BYD eBus üzemével és a komáromi üzem révén – tette hozzá Shu.

A BYD azt gondolja: versenyképes költségű, modern elektromos kocsijainak megjelenése Magyarországon mérföldkövet jelenthet a zöld közlekedés terén.

A brand a magyar piacon három típus forgalmazásával kezdi, ezek az innovatív elektromosjármű-technológiát és az öko-innovációt kombinálják. Minden új autóra 6 év vagy 150 000 kilométer garancia vonatkozik, míg a energiamegtartó elemre 8 év vagy 200 000 kilométer garancia érvényes.

Ezen kívül a vállalat 24 órás úthálózati segítségnyújtást nyújt, és elkezdte egy országos műhelyhálózat létrehozását.

A BYD az elektromos konnektorral töltő, tiszta elektromos és plug-in hybrid kocsik (a BYD-nél ezek New Energy Vehicle, NEV néven futnak) vezető gyártójaként jelent meg az európai autópiacon 2022-ben. A brand eladása korábban már 18 európai államban elindult.

Kínában egyetlen nap alatt eladnak annyi új járművet, mint Magyarországon egy év alatt.

A NEV kategória modelljeiből szeptemberben 743 ezer egységet értékesítettek az országban: a hónap második hetében napi átlag 52, a harmadikon 64, míg a hónap végén napi 128 ezres napi eladás volt jellemző. A dimenziók bemutatásához jó tudni, hogy az előző évben az összes magyar piacon 111,5 ezer gépkocsit értékesítettek.

A BYD tavaly 6,887 millió járművet adott el, az értékesítés tavaly tekintélyes mértékben, 93 százalékkal bővült. A gyártó az autóeladások erőteljes növekedésére számít az idén is.

 

íme a kínai BYD egy másik csúcsmodellje - fotó:BYD.com
Íme a kínai BYD egy másik csúcsmodellje – fotó:BYD.com

Fotók: BYD.com